W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.

Kontakt

Starostwo Powiatowe w Cieszynie

ul. Bobrecka 29
ul. Szeroka 13
ul. Graniczna 79
43-400 Cieszyn

 

tel. centrala Starostwa - 33 47 77 144
tel. sekretariat Starosty - 33 47 77 156

Serwis internetowy: www.powiat.cieszyn.pl
e-mail: sekretariat@powiat.cieszyn.pl
EPUAP: /pzcieszyn/skrytka

 

NIP Starostwa (dla pracowników): 548-21-37-408
NIP Powiatu: 548-26-04-548
REGON: 072186224

uzgodnienia warunków korzystania ze stołówki, w tym wysokości opłat za posiłki w Zespole Szkół Ekonomiczno - Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej w Cieszynie

Szczegóły
jakiego organu Zarządu Powiatu
z dnia
w sprawie uzgodnienia warunków korzystania ze stołówki, w tym wysokości opłat za posiłki w Zespole Szkół Ekonomiczno - Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej w Cieszynie
status uchwały obowiązująca

Uchwała Nr 708/ZP/III/10

Zarządu Powiatu Cieszyńskiego

z dnia 20 stycznia 2010 r.


w sprawie uzgodnienia warunków korzystania ze stołówki, w tym wysokości opłat za posiłki w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej w Cieszynie


Na podstawie art. 67a ust. 3 i 6 ustawy z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty (tekst jednolity Dz. U. z 2004 Nr 256, poz. 2572 z późn. zm.)


Zarząd Powiatu Cieszyńskiego uchwala:


§1


Uzgadnia się zasady korzystania ze stołówki, w tym wysokość opłat za posiłki w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej w Cieszynie, jak w załączniku do niniejszej uchwały.


§2


Upoważnia się Panią Liliannę Zemłę - Dyrektora Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej w Cieszynie, do udzielania zwolnień
z części lub całości opłat za posiłki w stołówce, w przypadku szczególnie trudnej sytuacji materialnej rodziny oraz w szczególnie uzasadnionych przypadkach losowych.


§3


Traci moc uchwała Nr 208/ZP/III/08 z dnia 9 stycznia 2008 r. w sprawie ustalenia zasad korzystania ze stołówki, w tym wysokości opłat za posiłki w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej w Cieszynie.



§4


Wykonanie uchwały powierzyć Naczelnikowi Wydziału Edukacji Starostwa Powiatowego w Cieszynie oraz dyrektorowi Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej w Cieszynie.


§5



Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.



Członkowie Zarządu



Czesław Gluza

Mieczysław Szczurek

Stanisław Kubicius

Jerzy Malik

Paweł Brągiel






Załącznik do

Uchwały Zarządu Powiatu Cieszyńskiego

Nr 708/ZP/III/10

z dnia 20 stycznia 2010 r.


Zasady korzystania ze stołówki, w tym wysokości opłat za posiłki, w Zespole Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych

im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej w Cieszynie



§1

  1. Stołówka jest ogólnodostępna.

  2. Stołówka może pełnić funkcję pracowni zajęć praktycznych dla uczniów Zespołu Szkół Ekonomiczno – Gastronomicznych im. Macierzy Ziemi Cieszyńskiej w Cieszynie, zwanej w dalszej części „Szkołą”. Uczniowie odbywają zajęcia praktyczne na stołówce pod nadzorem nauczycieli.

  3. Na stołówce wydawane są tylko obiady. Wydawanie obiadów odbywa się w godzinach od 13.00 do 15.45.

  4. Stołówka nie pracuje w dni wolne od zajęć lekcyjnych.

  5. Stołówka może przygotowywać obiady w systemie cateringowym.

  6. Stołówka nie wydaje porcji częściowych.


§2

  1. Ceny obiadów są następujące:

    Uczniowie i słuchacze ZSEG

    Pozostałe osoby

    4,10 zł.

    6,80 zł.

  2. Sposób ponoszenia odpłatności za posiłki określa regulamin stołówki.

  3. Obiady wydawane są po przedstawieniu dokumentu poświadczającego uiszczenie opłaty (bloczek, rachunek, abonament itp.).


§3

  1. Można zwolnić rodziców uczniów Szkoły albo ucznia/słuchacza Szkoły z całości lub części opłat, o których mowa w §2 ust. 1 w przypadku szczególnie trudnej sytuacji materialnej rodziny lub w szczególnie uzasadnionych przypadkach losowych.

  2. Wniosek o zwolnienie z opłat w całości lub części składa się do dyrektora Szkoły.

  3. Wniosek, o którym mowa w ust. 2 powinien zawierać:

    1. prośbę o zwolnienie z opłat za posiłki, z zaznaczeniem czy chodzi o zwolnienie z całości, czy z części,

    2. uzasadnienie

    3. dokumenty potwierdzające zasadność wniosku.

  4. Dyrektor Szkoły działając na podstawie upoważnienia Zarządu Powiatu, rozpatruje złożony wniosek.


§4

  1. Osoby korzystające ze stołówki obowiązane są do sprawdzania prawidłowości wielkości wydawanych porcji bezpośrednio przy ich wydawaniu. Po wydaniu posiłku i odejściu od okienka ewentualne zastrzeżenia dotyczące wielkości wydawanych porcji nie będą uwzględniane.

  2. Ewentualne uwagi, opinie i zastrzeżenia dotyczące funkcjonowania stołówki oraz jakości wydawanych posiłków można wpisywać do zeszytu uwag, który znajduje się w sekretariacie Szkoły.


§5

Szczegółowe zasady korzystania ze stołówki oraz zasady dotyczące zapewnienia bezpieczeństwa i porządku na stołówce zostaną określone przez dyrektora Szkoły w regulaminie stołówki. Regulamin stołówki nie może być sprzeczny z niniejszymi zasadami.

Powiadom znajomego